Waktu-Waktu Dalam Hidup

Friday, 23 December 2011

waktu kerja, waktu belajar, zaman kerja, zaman belajar, Belajar, cara mohon kerja, universiti,  susun bantal, bantal, waktu tidur, tutup pintu, pintu belakang, lappy, Laptop, facebook


Waktu Pagi

Bestnye hujan pagi-pagi ni.. Makin lama makin malas nak bangun.. hehe... Masuk jer hari kena bangun pergi kerja rasa macam bantal melekat jer kat kepala. Nak ponteng kerja kang takut xde kerja lak!! dahla nak dapat kerja pun susah. Bangun mandi!!!!


Waktu Tengahari

Bila dah waktu makan terus teringat jer nak makan. Perut dah lapar macam alarm jam berbunyilah. Lepas habis makan teringat tidur. Tapi kalau waktu rehat lama mesti best time hujan-hujan ni hehe.. Nak tidur dah x best bila bangun tidur rasa tak puas. Baik tak payah tidur langsung.

Bila dah masuk waktu kerja, kerja yang tergendala sebelum makan kena sambung balik. Buat.. buat.. buat dah siap!! haha.. Kerja dah siap.. Tunggu arahan seterusnya. hehe.. arahan tak ada kita buat kerja lain. Tunggu tetamu mintak barang dapur haha..


Waktu petang

Nak masuk waktu balik buat-buat sibuk tutup pintu belakang. Kunci semua mangga dan balik. Sampai rumah, on lappy dan layan facebook dan twitter sekejap sambil isi perut lagi. Kali ni alarm sudah tidak berbunyi.


Waktu malam

Masuk jer waktu malam ialah waktu untuk mandi dan makan lagi.. Macam hidup untuk makan jer sekarang ni hehe.. tunggu isyak dulu sambil-sambil susun bantal. Masa zaman-zaman sekolah dulu.. eh silap.. masa zaman-zaman belajar kat univertisi dulu (ayat macam dah lama tamat belajar jer.. haha) kalau tak pukul 1 atau pukul 2 pagi mesti susah nak tidur. Bila dah masuk zaman kerja, pukul 11 mesti jarang tak terlelap hehe..

Sekian.. tidur..

13 comments:

papabear said...

waktu.. semakin pantas..

yuni aisyah said...

matdin..lamenyer x dtg sini......huhuhu

aima said...

wake up wake up.....dah julai ni...

Cromirama said...

hehe.. memang best..

Mohd Lokman Bin Ramli said...

salam ziarah.. ^_^. anda boleh buat tempahan MyQalam Quran Read Pen berkualiti tinggi dan banyak lagi barangan muslim di Muslim Bazaar.

http://muslimbazaar.mnmall.me/
atau melalui
http://lokmanramli.blogspot.com/

amer akat said...

aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
http://slapmestore.blogspot.com/

Mama Asyrafi said...

Waktu plg best waktu hujan.
Waktu pagi tu..hehe
http://mamaasyarafiaina.blogspot.com/2013/07/vitamin-ibu-hamil-paling-hangat-di.html?m=0

jai said...

jalan-jalan

Afiqah Junizan said...

Jom join GA ini klik sini. Hadiahnya berupa Teddy Bear Gergasi, menarikkan ? Sila klik untuk pergi ke GA tersebut.

jai said...

oh...

wardah said...

Assalamualaikum..salam ziarah!! Jemput ziarah blog saya ;)
http://supplementforall.blogspot.com/

cydane said...

blog ini menarik

matdin said...

wahh.. terima kasih semua hee...