Cara-Cara Buat Signature Kat Blog

Tuesday, 30 March 2010

Kalau sebelum ni saya ada postkan cara-cara nak dapatkan jumlah klik untuk link affliate, kali ini pula saya nak kongsikan cara bagaimana untuk buat signature pula.
  1. Pertama kalinya tuliskan apa-apa dahulu (ayat untuk dijadikan signature) pada ruangan post. contohnya support matdin dengan klik signature dibawah( cewah!! hehe).
  2. Selepas tu masukkan apa-apa gambar contohnya gambar signature sendiri. kalau tak nak masukkan pun tak apa. Ikut selera masing-masing.
  3. klik Edit Html pada sebelah kanan diatas ruangan post ni.
  4. Korang akan nampak apa yang korang tulis tadi jadi dalam bentuk lain.
  5. Copy kesemua yang ada dalam ruangan post tu terlebih dahulu.
  6. kemudian masuk
  7. Seterusnya masuk kat bahagian Setting>Formatting>pastekan code tadi kat ruangan Post Templete>Save Setting. Kalau tak faham rujuk gambar kat bawah..




support matdin dengan klik signature kat bawah


4 comments:

deqyalalink said...

ajauu hehe lame dah nak buat tapi tak pandaii

si para para said...

nak buat jugak..tapi..hehehe

Mizz Yana said...

thnks... ;) credit coz bg ilmu.. i follow u.. huhu...

suka_haha said...

thnks... ;) credit coz bg ilmu.. i follow u.. huhu...