Bila Rasa Malas Datang Lagi.. Apa nak Jadi? Tukar Tajuk Jadi Ubat Demam

Monday, 13 December 2010

Adoi!!! Malasnya nak update blog, Apa dah jadi ni? modal update dah ada tapi tak update-update jugak.. Rasa macam dah jadi batu dah.. Tangan nak menaip pun dah macam nak tak nak jer. Betul ke kalau jadi batu rasanya macam ni? hehe.. Siapa penah jadi batu? Boleh bagitahu matdin? hehe..

Malam ni rasa macam tak ada mood langsung nak main blog. Mengadap laptop pun tengok je blog kat skrin. Balas kunjungan tu adalah tapi bila nak main taip-taip rasa macam malas sangat ni. Apa dah jadi ni... Matdin rasa macam kena tidur awal je malam ni. Kepala dah pening macam tak cukup tidur jer. Tidur dah awal tapi ngantuk lagi ni.. Nak makan ubat malas dah. Orang cakap ubat tak berapa bagus sangat, macam tipu jer ubat tu. Betul ke? hehe.. Orang cakap makan ubat tradisional lagi bagus.

Eceh dah mengarut dah ni haha.. Wahh!!! semangat menaip dah mula datang ni hehe.. Tiba-tiba idea nak buat entri baru bertambah lagi satu hehe.. alang-alang muncul secara tiba-tiba ni baik buat terus hehe.. Alang-alang dah mengarut sampai sini, matdin nak buat satu entri berkenaan dengan ubat sebab matdin rasa malas bila kepala pening haha.. Ok tak idea ni? hehe..

Adess!!! terbuat tiga perenggan untuk pendahuluan lak hehe.. dulu penah jugak jadi macam ni sekali tapi dua perenggan untuk pendahuluan jer. Okaylah.. Alang-alang dah sampai sini matdin nak ceritakan jugak pasal ubat ni. Matdin sebenarnya bukannya doktor dan bukannya study pasal medical. Matdin amik mekanikal jer.. Alah!! melaluk lagi hehe.. Sorry kawan-kawan.. kepala penign sikit ni haha..

Berkenaan pasal ubat ni, kebanyakan ubat yang matdin tahu memang mengandungi kandungan dadah yang dibenarkan. Dadah ni sebenarnya akan menjadi satu benda yang merbahaya jika digunakan secara salah, contohnya penagih dadah. kalau korang nak cuba rasa dadah tu macam mana, korang mintaklah pendapat daripada doktor dulu sebelum ambil dadah tu. Mesti masa korang nak ambil dadah tu polis ada teman sekali, siap dengan gari sekali kot hehe..

Berbalik kepada tajuk asal, jika korang pening apa yang korang buat? Kalau matdin, matdin tidur jer, hajat lepas ni nak tidur dah. Lepas tu yakinlah diri tu sikit supaya bila bangun tidur nanti penign kepala dah hilang hehe.. Selalunya menjadi kalau matdin yang buat, Kalau korang yag buat matdin tak tahulah hehe..

matdin rasa minum air suam pun bagus kalau demam sebab dulu masa matdin demam, mak matdin bagi matdin minum air milo suam, dah nak panas dah. Masa tu, matdin tingkatan lima dan lepas minum terus tidur sebab dah tak larat sangat, terpaksa keluar asrama kejap hehe..
Bila sudah bangun tu, satu badan basah. matdi ingat terkencing dalam seluar masa tidur hehehe... Bila matdin perasan satu badan dah basah, baju pun basah, macam mandi jer rasa, barulah matdin tahu semua air tu peluh rupanya.. Ingatkan terkencing dalam seluar haha..

Okaylah setakat ini sahajalah entri matdin yang tengah malas tiba-tiba jadi rajin dan jadi malas balik ni. Entri matdin kali ni matdin nak kongsikan cara matdin hilangkan sakit kepala jer sebenarnya iaitu tidur hehe..

13 comments:

PiKOk said...

haha. kata malas..tp bila buat entri panjang bebenor..hehe

iszieylyanziy said...

bw tok is gak,,hahaha,,line slow bw,,huaaaaaaaaaaaaa

sukahaha said...

@PiKOk
tak sengaja tu hehe..

sukahaha said...

@iszieylyanziy
matdin tglg bw ke blog jela ek? hehe..

tunz said...

hai la mat din..napa la jadik malassss

syuhhh syuhhhhh pi jejauh malas tu
haaaa..
masa mama tunz baca n3 mat din pasal ubat ni ..kat tv tu ader cite p.ramli yg ngah nyanyi lagu hai obat hai obat.......citer do re mi..k la
best gak baca cite mat din..mama tdo dulu ye

sukahaha said...

@tunz
Soyyr mama matdin lambat publish.. matdin dah tidur kot masa tu hehe..

Encik MT said...

Meh sini Encik MT kiss kasi rajin skit.hahaha!

sukahaha said...

@Encik MT
apalah Encik MT ni hahaha...

Anyss Nanako said...

hahahahha

cik lola said...

btol2..mmg dlm ubat da dadah...tp ubat2 ni sngt unik klau kita blaja psl depa..cik pun dh pning guling2 ari2 dok blajar psl ubat...

p/s:tido 2 mmg best :)

ferry said...

matdin pernah kencing dalam seluar tak?

pssstt..[bisik je kat telinga aku]
takde orang dengar punya

sukahaha said...

@cik lola
tau takpe hehe.. tapi kalau tido banyak sangat pun pening jugak hehe..

sukahaha said...

@ferry
pssstt.. jangan bagitau orang hehe..