Pertandingan Debat Diraja 2010

Wednesday, 15 December 2010


Wuahh!!! tinggal lagi beberapa hari lagi pertandingan debat diraja nak berlangsung ni. Persiapan nak berdebat belum siap sepenuhnya. Kesemua AJK unit Bahasa Arab diminta membantu bahagian teknikal melakukan kerja persiapan. Macam matdin pulak yang nak berdebat kan? hehe..

Cuti sem ni matdin memang tak balik kampung dah. Matdinada kerja yang nak kena buat masa cuti ni. Alang-alang buat projek sarjana muda ni, baik join pertandingan debat sekali tapi ajk je ek!! bukan peserta hehe..

Kalau join benda ni kan ada jugak faedahnya daripada tak tahu nak buat apa bila tak buat projek tu kan? Kalau buat projek tu pun bukan setiap hari buat kerja tu. Baik buat kerja lain. Nanti bosan tak sudah pulak kan. Kalau join benda ni ada jugak faedahnya hehe.. Makanan free dan baju free pun dapat haha.. Mugkin penat sikit nanti tapi tak apalah.. Dapat asalkan dapat benda free atau percuma kira seronoklah tu haha..

Sebenarnya ni kali pertama matdin jadi ajk untuk pertandingan debat. Sebelum ni tak pernah pula jadi ajk untuk pertandingan debat hehe.. Tengok orang berdebat pernahlah. Kali ni matdin kena jaga unit bahasa arab dan daripada universiti mana pun matdin tak tahu lagi hehe. Harap dapat daripada universiti yang berperangai eloklah sikit. Bukan apa, nanti senang sikit kot nak jaga kalau diorang senang nak ikut arahan hehe.. Manalah tahu mentang-mentanglah matdin tak faham bahasa arab diorang kutuk matdin daalam bahasa arab kan? bukannnya matdin tahu haha..

Tapi tak apalah, hati matdin pun tak sakit sebab tak faham. Nasib baik diorang tu dari universiti kat malaysia ni jugak, bolehlah matdin cakap guna bahasa melayu jer lagilah senang. Jangan diorang jawab guna bahasa arab sudahlah sebab matdin tak faham. Kalau diorang jawab dengan bacaan bismillah tu matdin fahamlah maksud tu sebab dah memang selalu baca masa nak makan hehe..

11 comments:

zuzairi said...

mat din....impian kt trgnu..makan kepok lekor....sedap gile....ha3....rugi x blik kg mat din...PSM bt masa sem 2 le....

suka_haha said...

@zuzairi
orang dah puas makan keropok lekor r hehe.. nak cari pengalaman baru ni haha.. jeles r tu psm orang dah nak siap kekeke...

cik lola said...

best nye!!cik dlu pon aktif debat..tp siyes malu gila bila kt ats pentas..rse nak pgsan bila juri tngk kite :)

sukahaha said...

@cik lola
Yang debat tu bukan matdin.. Matdin sabagai ajk jer hehe..

qasehraihan said...

terigat zaman blaja dulu kala.huhu

sukahaha said...

@qasehraihan
kak penah join debat ke dulu? Matdin tak pernah hehe...

eQuRlz said...

Cayokk!! :) bahasa jiwa bangsa..dorg akan ckp mlayu jer kot ngan matdin nnt...

Seri Bahasa said...

best tu kalau berdebat. best lagi kalau bijak memanipulasi soalan, lawan boleh kelam-kabut jadinya.

sukahaha said...

@eQuRlz
Harap-harap macam tulah hehe..

sukahaha said...

@Seri Bahasa
Yelah.. Madtin pun suka tengok orang kelam kabut ni haha..

anis madu said...

hehe.. ingatkan jadi peserta.. hee.. menyimpan impian nak join royal debate ni.. bukan senang. =)